Barion Pixel

Miért olyan nehéz kilépni egy domináns, nárcisztikus férfi vonzásából?

2022. május 16. | Erika Mira

Császár Erika Mira - Miért olyan nehéz kilépni egy domináns, nárcisztikus férfi vonzásából

Podcastként is meghallgathatod:

Császár Erika Mira - YouTube
Császár Erika Mira - Spotify

Nagyon lényegretörően az ok ez: azt hisszük szeretetnek, amikor ledominálnak.

Azt hisszük értékelésnek, amikor vagyunk olyan fontosak valakinek, hogy vegye a fáradságot és ledomináljon bennünket. Hogy legalább a lábát belénktörölje. Nem viccelek, a szerelmesnek hitt zeneszámok is nagyrészt erről szólnak, figyeld meg.

Ez nem női naivitás, előfordul ez férfiaknál is. A generációról generációra továbbvitt bánásmódok, manipulációs módszerek és az ezeket megalapozó téves identitás-tudat következménye. Aki maga sem ismer jobbat, ő nem tudja azt megmutatni másnak sem.
Aki ismer jobbat, ő meg többnyire kiborul azokon, akik nem ismernek, és kiborultságában ő sem tudja megmutatni nekik és képviselni a jelenlétükben azt a jobbat, amit amúgy ő ismer.

A szeretet nem ilyen.
Ez nem szeretet.

Amint megízleled a valódi szeretetet, érteni fogod, hogy mi az ordító különbség. Amíg nem ismered, addig nem fogod tudni elengedni a szeretetnek hitt bántást. Hiába próbálod, hiába terápiázod, nem a Te hibád, hogy nem megy. Ezt fontos tudnod: nem vagy kevesebb, nem vagy hibás, nem rontottad el az életed (főleg nem végleg!) azért, mert belekeveredtél ebbe. Ha valaki, aki ismer jobb érzéseket és ezért nem menne bele ilyen helyzetbe, hibáztat Téged azért, mert nem ismersz jobb érzéseket, akkor ő sem mutatott Neked jobb érzéseket. És ha az az ember, aki ismer jobbat, nem mutatja meg, akkor ki?

A vonzás törvénye miatt nem megy a kilépés: azt vonzod, amire figyelsz és az Univerzum ugyanolyan érzetű élményeket rendez köréd. Következetesen. Sosem hibázik. Épp ezért lehet rá számítani, hogy vissza tudjuk fejteni az okozatból az okot, és meg tudjuk változtatni.

Egyszerűen azért nem tudsz túllépni rajta, mert ez a legjobb érzés, amit jól ismersz. Egyszerűen azért, mert nem ismersz jobbat, mint úgy szeretni valakit, hogy magad fölé emeled őt. És szeretni akarsz és ez mindenekfelett jó.

Csak a jobb érzés megismerése vezet ki ebből.

De, mivel magunk teremtjük a valóságunkat olyan módon, hogy azt vonzzuk, amire hangoltuk magunkat, ezért csak úgy a semmiből nem tud megjelenni az életünkben a valódi szeretet. Senki nem tud beleerőltetni a valóságunkba semmi olyasmit, amire nem hangoltuk rá magunkat, amibe nem éltük bele magunkat, amit nem kértünk, nem kérdeztünk, amit nem keresünk és nem igyekszünk elképzelni.

Ha nincs élő példa rá (mivel nem vonzunk élő példát), akkor hogyan tudunk megismerni egy új érzést?

Először is úgy, hogy akarjuk. Ha nem is tudjuk még, hogy milyen, de tudjuk, hogy létezik. Kezdetnek ez elég: emlékeztetni magunkat arra, hogy kell, legyen jobb életérzés. És azután érdemes figyelni, hogy milyen módokon igyekszik az életünk megmutatni a jobbat: élő példákkal, átsuhanó érzetekkel, kedves emberekkel, egy jó szóval, barátokkal, akár háziállatokkal. Naplementével, virággal, friss levegővel.

Annak az ellentéte, hogy valaki bánt bennünket nem az, hogy valaki szépen bánik velünk. Ez még mindig egy másik személy felénk tanúsított viselkedéséről szólna, amire nem alapozhatunk, mert mindenki más saját magának született és él, és nem azért, hogy őrá alapozzuk az énképünket. Ez bántó elvárás lenne felé.
És mi szeretni akarunk.
És szeretve lenni - de ha nem egy másik ember által, elsősorban, akkor ki által?

A nemfizikai lényünk felénk áradó örök, feltétlen, teljes szeretetére vágyunk. Valahol sejtjük, hogy milyen érzés, ezért fáj a tőle való legkisebb eltérés is. Ez az, amihez viszonyítjuk azt, ahogyan mások szeretnek bennünket. Ez a 10-es a 0-10-es skálán. Vagy a 11-es.

Ezt a szeretetet pedig csak akkor ismerjük és éljük valóban, amikor tudjuk, hogy egyek vagyunk a nemfizikai lényünkkel, a Teremtővel, Istennel, a Nagy Szellemmel, nevezzük bárhogy.
Hogy egyenlők vagyunk vele.

Ha például azt hiszed, hogy van egód, vagy egó vagy, és hozzád képest magasabb pozícióban van a "felsőbb éned", akkor az emberi kapcsolataidban is hierarchizálódni fogsz, elkerülhetetlenül. Egyeseket magad fölé pozícionálsz és ezt hiszed szeretésnek, hiszen Istent is azzal szereted, hogy lenézed magad hozzá képest.

Isten, a Belső Lényed, a Szellemed, a Fénylényed soha nem nézne le Téged, soha nem tartana kevesebbnek: mert belőle vagy. A vele örök összeköttetésben lévő, az életélményeidben vele nagyon bensőségesen osztozó közvetlen kivetülése vagy, fizikai lényként. Azaz a nemfizikai lényed is Te vagy. Amikor ezt Te is tudod és éled, akkor érzed a valódi szeretetet és ekkor tudsz egyenlőn kapcsolódni az emberekkel is. Ekkor vonzol olyan embereket, akik szeretnek és tudnak egyenlőn kapcsolódni.

A megoldás tehát a közted és közted élő kapcsolat valós érzetének és egyenlőség-tudatának helyreállítása. A többi ezután magától helyreáll, letisztul, elrendeződik.

És ezt rendszeres gyakorlással, tudati edzéssel lehet elérni, ahogyan az izmainkat is rendszeres edzéssel tudjuk formába hozni. Nem egyik napról a másikra történik, ezt bántó lenne várni magunktól, és azt gyakoroljuk, hogy ne bántsuk magunkat (mert akkor mások is bántani fognak).

Nem kell védekezned a helyzeted miatt, mert azzal csak megerősíted a helyzetet. Aki ért, ő sosem bántana. Aki nem ért, ő meg mindegy, hogy hogyan rendezi el magában azt, amilyen rólad alkotott gondolatokkal bántja magát.

Ha ez az egész elvezet oda, hogy megerősödik az önérzeted, hogy halhatatlan energia-lény vagy korlátlan teremtőerővel, akkor jónak és értékesnek fogod látni, hogy így történt. Tapasztalatból írom. Egy ilyen "kaland" nem feltétele az öntudatunkra ébredésnek, de ha már így történt, akkor változtasd arannyá a sz.rt is 😉

Az Én, a nemfizikai lény online tréningem arra született, hogy ezeken a változásokon szépen és a lehető legrövidebb úton átsegítsen. Olyan tudást és szemléletmódot ad, ami az emberi kapcsolataid áldozatából a teremtőjükké tesz - és amiről nem hallhattál máshol, mert ez az én saját megfigyeléseim és tanulmányozásaim esszenciája. Túlzás nélkül állíthatom, hogy évtiezedeket spórol meg az életedből és vesz el a szenvedésből az élvezet javára. 

Itt írtam róla bővebben:

Császár Erika Mira - Én, a nemfizikai lény Online tréning
Császár Erika Mira - Életművész mentor

Inspiráló kérdések

 • Hogyan érzed most magad?
 • Van tapasztalatod ilyen kapcsolódások terén magadnál vagy közeli ismerősödnél?
 • Milyen érzéseid vannak e tapasztalatokkal kapcsolatban?
 • Hogyan láttad eddig az ilyen helyzeteket?
 • Milyen gondolatokkal nyugtattad meg magad eddig az ilyen helyzetekkel kapcsolatban?
 • Mennyire láttad eddig tisztán az ilyen jellegű kapcsolódásokat?
 • Most, hogy ezt elolvastad, hogyan érzed magad, ha az ilyen kapcsolódásokra gondolsz?
 • Mi mindenre inspirál Téged ennek az írásnak az olvasása?
 • Van még valami, amit feljegyeznél ezzel kapcsolatban? 

Hogyan tovább

Az első alkalom egy egy órás konzultáció, hogy megtapasztald milyen velem az együttműködés az életed átalakításában, azután választhatsz 1 vagy 3 hónapos mentorálást.

Egyszerre párhuzamosan 6 fővel vállalok egyéni mentorálást, első alkalmas konzultációkat pedig a fennmaradó szabad időpontokban.

Kérj információt az aktuálisan foglalható időpontokról itt:

Császár Erika Mira - Mentorálás
 • Fontos a hozzászólásod! ❤️ 

 • A hozzászólás itt a weboldalon a rendszer biztonsági beállításai miatt nem lehetséges, de ha megosztanád velünk, hogy milyen érzéseket és gondolatokat ébresztett benned ez az írás, akkor szeretettel várunk téged a zárt, ingyenes Facebook csoportunkban:
Császár Erika Mira - Az Élet Szerelmesei Facebook csoport
Császár Erika Mira - Életművész mentor

Csodálatos vagy ma is!

Szeretettel,

Császár Erika Mira - Erika Mira
Császár Erika Mira - Meditációk
Császár Erika Mira - Mentorálás
Császár Erika Mira - Az élet szerelmesei Podcast