Barion Pixel

Mely érzéseink vezethetnek félre és melyek vezetnek jól?

2022. május 25. | Erika Mira

Császár Erika Mira - Mely érzéseink vezethetnek félre és melyek vezetnek jól

Podcastként is meghallgathatod:

Császár Erika Mira - YouTube
Császár Erika Mira - Spotify

Azért tűnik olyan kuszának az érzések és érzelmek világa, mert kettő érzelmi vezérlőrendszer is működik bennünk:

egy eredeti, velünk született érzelmi vezérlő rendszer,

és egy nevelt érzelmi vezérlő rendszer.

Hogy értsük a kettő különbségét, előszöris érdemes érteni, hogy honnan jönnek az érzéseink, mi a forrásuk és mit jelentenek, mit mutatnak meg.

Nagyobbrészt nemfizikai lények vagyunk, fizikai kivetüléssel. A nemfizikai lényünk mindig tud a nagyobb képről, annyira, hogy akár Végtelen Intelligenciának is nevezhetnénk. És a fizikai élettapasztalataink alapján bővülnek az ismeretei, a létérzete, az információi. Méghozzá így:

Minden alkalommal, amikor megélünk valamit, ami jól esik, tudjuk, hogy abból akarunk még; amikor pedig megélünk valamit, ami nem esik jól, akkor tudjuk, hogy az hogyan lenne inkább jó nekünk. Ez a tudás elkerülhetetlenül megszületik bennünk, és ezekké a tudásokká válik a nemfizikai lényünk azonnal, és hív, hogy tartsunk vele, éljük azt fizikai kivetülésként is: ezeket a hívásokat nevezzük vágyaknak.

Minél közelebb vagyunk, közelebb érezzük és gondoljuk magunkat ahhoz, amit a nemfizikai lényünk él és tud, annál jobban érezzük magunkat. Minél távolabb van az, amit éppen gondolunk, attól, amit a nemfizikai lényünk tud, annál rosszabbul érezzük magunkat.

Az eredeti érzelmi vezérlő rendszer azt mutatja meg, hogy amit éppen gondolunk, amire éppen figyelünk, az mennyire egyezik azzal, vagy mennyire van távol attól, amit a nemfizikai lényünk tud. Tekintve, hogy a rezgéseinkkel, a hangoltságunkkal vonzzuk az élményeinket, ez eléggé penge navigáció. Önzetlen és pontos. Pont azt mutatja meg, ami ahhoz kell, hogy úgy kalibráljuk magunkat, hogy engedjük valóra válni a vágyainkat.

Az eredeti érzéseink tehát az éppen gondolt gondolatunk valósággal való egyezésének mértékéről szolgáltatnak információt a számunkra.

A nevelt érzelmi vezérlést a születésünk után idomítják belénk olyanok, akiket mások idomítottak erre, akiket megint mások... és végülis a túlélésre elegendő ez az érzelmi vezérlés is. Megtanítják nekünk, hogy milyen tettek érdemelnek büntetést és milyen tettek érdemelnek jutalmazást.

Idővel önjáróvá edződik bennünk ez a jutalmazás-büntetés rendszer, ami ráadásul nem egységes emberiség-szinten, hanem rengetegféle. Amikor már nincs az életünkben az a tekintélyszemély, akitől tanultuk, akkor magunkat jutalmazzuk és büntetjük tovább.

Addig, amíg nem ismerünk meg jobb érzéseket.

Csakhogy, a jobb érzések a nevelt rendszeren kimerülnek a jutalom megkapásának múló örömében és a büntetés elkerülésének viszonylagos megkönnyebbülésében. Ennyi a jó érzés.

Az igazán jó érzések, amiket jó érzések alatt érteni szoktunk (boldogság, elégedettség, felszabadultság, lelkesedés, kreativitás, ésígytovább) csak az eredeti érzelmi vezérlőrendszerben léteznek és élhetők meg, tehát akkor, amikor eszerint működünk.

A kavarodás, az érzéseinkben való elbizonytalanodás, az érzéseink követéséből fakadó csalódások akkor jönnek, amikor a két rendszer konfliktusba kerül egymással, mert máshogyan jeleznek ugyanazzal a gondolatunkkal kapcsolatban.
És ez még csak a magunkkal való kapcsolat, azután a többi emberrel kapcsolódva válnak csak igazán kuszává az érzéseink.

Akkor tudjuk használni a tökéletes beépített navigációnkat, amikor értjük, hogy mi történik és képesek vagyunk otthonosan mozogni az érzéseink kertjében. Amikor ismerjük az ember működésének logikáját.

Ezt, és az emberi működéssel kapcsolatos sok más kuszának tűnő jelenséget is kibogozok a pénteken induló "Én, a nemfizikai lény" online tréningemen:

Császár Erika Mira - Én, a nemfizikai lény Online tréning
Császár Erika Mira - Életművész mentor

Inspiráló kérdések

  • Hogyan tekintettél eddig az érzésekre, miket gondoltál az érzéseidről, érzelmeidről? 
  • Mennyire hallgattál eddig az érzéseidre, érzelmeidre?
  • Mennyire bizonyult eredményesnek az érzéseidre, érzelmeidre hallgatnod?
  • Ha nem az érzéseidre hallgattál, akkor mire? Mi alapján tájékozódsz az életben?
  • Mennyire vagy elégedett azzal, ahogyan tájékozódsz és eligazodsz az életben?
  • Mire inspirált Téged ennek az írásnak az olvasása? 
  • Van még valami, amit feljegyeznél ezzel kapcsolatban? 

Hogyan tovább

Az első alkalom egy egy órás konzultáció, hogy megtapasztald milyen velem az együttműködés az életed átalakításában, azután választhatsz 1 vagy 3 hónapos mentorálást.

Egyszerre párhuzamosan 6 fővel vállalok egyéni mentorálást, első alkalmas konzultációkat pedig a fennmaradó szabad időpontokban.

Kérj információt az aktuálisan foglalható időpontokról itt:

Császár Erika Mira - Mentorálás
  • Fontos a hozzászólásod! ❤️ 

  • A hozzászólás itt a weboldalon a rendszer biztonsági beállításai miatt nem lehetséges, de ha megosztanád velünk, hogy milyen érzéseket és gondolatokat ébresztett benned ez az írás, akkor szeretettel várunk téged a zárt, ingyenes Facebook csoportunkban:
Császár Erika Mira - Az Élet Szerelmesei Facebook csoport
Császár Erika Mira - Életművész mentor

Csodálatos vagy ma is!

Szeretettel,

Császár Erika Mira - Erika Mira
Császár Erika Mira - Meditációk
Császár Erika Mira - Mentorálás
Császár Erika Mira - Az élet szerelmesei Podcast