Barion Pixel

Megjelenni, tényleg

2022. március 10. | Erika Mira

Császár Erika Mira - Megjelenni, tényleg

Podcastként is meghallgathatod:

Császár Erika Mira - YouTube
Császár Erika Mira - Spotify

Olyan sok oka tud lenni annak, hogy miért ne legyünk egyszerűen és könnyen őszinték!

De a végső ok mind mögött ugyanaz a kettő.

Az egyik: azt hisszük, hogy felelősek vagyunk a vágyainkért.
Ebből lesz aztán az elhallgatás, a megbántani-nem-akarás, a megmásítani próbálás, az eltitkolás, az elfojtás, és az ezekből adódó mindenféle bonyodalmak és szövődmények, amiket szintén nem lehet elmondani.

Titkot tartani borzasztó nehéz lelkiállapot.

De van nehezebb is nála: amikor folyamatos nyomás alatt tartanak azok az emberek, akiknek az érdekeikkel nincsenek összhangban a vágyaink.
A vágyaink, amiknek a milyenségéért azt hisszük, hogy felelősek vagyunk.

Pedig nem.

A vágyaink az élettapasztalataink alapján születnek bennünk.
Nem vagyunk felelősek azért, hogy milyenek.
Nem áll hatalmunkban megváltoztatni őket és nem áll hatalmunkban lemondani róluk.
Ezek kívül esnek a hatáskörünkön.

Amikor megélünk valamit, ami jól esik, akkor azonnal tudjuk, hogy ebből akarunk még. Amikor pedig megélünk valamit, ami nem esik jól, akkor azonnal tudjuk, hogy hogyan esne inkább jól. Ez a tudás mindenképp megszületik bennünk, nem tudjuk nem tudni és nem tudunk kevesebbet tudni.

Ezek a tudások a vágyaink.

Az eltitkolásuk, az elfojtásuk, a megváltoztatásukra tett próbálkozások mind-mind olyan élettapasztalatok, amik nem esnek jól, ezért azonnal tudjuk, hogy hogyan lenne inkább jó - tehát a tudásunk, a vágyunk csak erősödik és egyre erősebben vonz bennünket.

Az egyetlen oka, hogy nem engedünk a vonzásuknak, hogy azt hisszük, hogy felelősek vagyunk értük, hogy mi csináltuk őket, és engedjük, hogy mások úgy kezeljenek bennünket, mintha felelősek lennénk a vágyainkért és hatalmunk lenne felettük.

Pedig annyira nincs!
És ez olyan jó :)

A kiút az, amikor tudjuk és értjük az élet működését, a vágyak születését és megvalósulását, és tisztában vagyunk a szerepünkkel e folyamatban.
A vágyainkat az életünk hívja életre bennünk és ha képes a vágyainkat életre hívni a saját fizikai valónkban, akkor a fizikai körülményeinkben is képes életre hívni - ha nem akadályozzunk meg ebben olyan tévhitekkel, amik miatt nem vesszük észre a változásokat.

Azért jöttünk a kontrasztok világába, hogy tapasztaljunk és a tapasztalataink alapján tudjuk, hogy mi hogyan lenne még jobb nagyon személyesen a számunkra. Az egész a tudásról, a tudomásunkra jutásról, az észlelésről szól, és főleg arról, hogy élvezzük a megvalósulás folyamatát, élezzük a tudást és élvezzünk élni vele.

Ez az alkalmazott bölcsesség.

Ha tehát nem vagyunk felelősek a vágyainkért, akkor van egy ezzel összefüggő, másik erős ellenállásunk az őszinteséggel szemben: hogy a többi embert érzelmileg labilisabb, éretlenebb, kezdetlegesebb életformának tekintjük és ezért patológiásan megértők tudunk lenni velük a saját kárunkra.


Pedig a lelki gyengeség manipuláció.

Hiszen azt kéri a másiktól, hogy legyen helyette is erős, hogy ő azt a plusz lelki terhet is viselje jól, amit az ő gyengesége ró rá.

Mindannyian halhatatlan energia-lények vagyunk korlátlan teremtőerővel és mindannyian magunk teremtjük a valóságunkat. És csak vonzás van. Csak vonzás van.

CSAK VONZÁS VAN.

Nincs beleerőltetés mások valóságába és nincs kizárás, eltaszítás, kitörlés, csak vonzás van. Ha valami, amit vonzunk, nem tetszik, akkor a megváltoztatás módja az, hogy mást kezdünk vonzani. Jobbat. A jobbnak adjuk a rezgés-műsoridőnk legnagyobb részét.

Csak ha képesek vagyunk másokat érett, lelkileg öngondoskodó, teljes értékű emberi lényeknek látni - még akkor is, ha ők nem így látják magukat -, akkor engedjük meg magunknak az őszinteséget. És akkor engedjük meg nekik, ekkor adunk teret arra, hogy a jelenlétünkben megnyilvánuljon a lelki érettségük.

Az élet és az ember működésének ismerete az a stabil alap, amin önmagunkként élhetünk. Ez a szabadság, amit sokminden mástól remélünk megkapni. Ez a tudás szabadít fel annyira, hogy úgy mutassuk meg és éljük meg magunkat, mintha mi sem lenne természetesebb.

Császár Erika Mira - Életművész mentor

Hogyan tovább

Az Élet az Ember működéséről mindent, aminek a boldog tudatában élek, megtanítok Neked az Én, a nemfizikai lény online tréningemen.

A tréninget úgy állítottam össze, hogy ez legyen az egyetlen önismereti és önértékelési tréning, amire valaha szükséged lesz.

A képre kattintva olvashatsz róla bővebben:

Császár Erika Mira - Én, a nemfizikai lény Online tréning
Császár Erika Mira - Életművész mentor

Inspiráló kérdések

 • Mennyire érzed magad otthon az életedben?
 • Mennyire vagy elégedett azzal, ahogyan felvállalod magad?
 • Vannak emberek az életedben, akiket megkímélsz a változásoktól, amiket a vágyaid felvállalása feltételezésed szerint okozhatna?
 • Mennyire tudod most felmérni, hogy milyen életet, tapasztalásokat, érzelmeket és eredményeket élhetnél meg, ha engednél a vágyaid vonzásának és felvállalnád őket?
 • Mennyire mersz álmodozni a vágyaid megvalósulásáról? Mennyire engeded meg magadnak ezt, ill. mennyire félsz attól, hogy az álmodozás a nemelégjó élet megrontója?
 • Hány %-át éled meg annak az életnek, tapasztalásoknak, érzelmeknek, és eredményeknek, amit minimálisan el tudsz képezleni arra az esetre, ha szabadon követhetnéd a vágyaidat? 
 • Milyen a kapcsolatod azzal az éneddel, aki a vágyaidat éli?
 • Mennyire akarod tudni, hogy ki lennél, hogy milyen érzés lenne akként az önmagadként élni? 
 • Mire inspirált ennek az írásnak az elolvasása?
 • Bármi más, amit feljegyeznél?
 • Fontos a hozzászólásod! ❤️ 

 • A hozzászólás itt a weboldalon a rendszer biztonsági beállításai miatt nem lehetséges, de ha megosztanád velünk, hogy milyen érzéseket és gondolatokat ébresztett benned ez az írás, akkor szeretettel várunk téged a zárt, ingyenes Facebook csoportunkban:
Császár Erika Mira - Az Élet Szerelmesei Facebook csoport
Császár Erika Mira - Életművész mentor

Csodálatos vagy ma is!

Szeretettel,

Császár Erika Mira - Erika Mira
Császár Erika Mira - Meditációk
Császár Erika Mira - Mentorálás
Császár Erika Mira - Az élet szerelmesei Podcast