Barion Pixel

Az érzékeltetés művészete

2022. május 6. | Erika Mira

Császár Erika Mira - Az érzékeltetés művészete

Podcastként is meghallgathatod:

Császár Erika Mira - YouTube
Császár Erika Mira - Spotify

Miért éri be egy ember olyan kevéssel, miért tűri el, hogy leértékeljék, miért hagyja, hogy lekezelőn bánjanak vele?

Mert nem ismer jobbat.

Csak azért bírunk ki valami kevesebbet, mert nem ismerünk jobbat.
Vagy nem ismerjük elég jól a jobbat.

Ha megismerünk egy jobb érzést, azt akarni fogjuk.
Mindenképpen akarni fogjuk, ellenállhatatlanul vonzani fog és hatással lesz a választásainkra és döntéseinkre.
A megoldás mindig mindere az, hogy megismerünk jobb érzést. Ez kivezet minden kellemetlenségből, utat mutat és emberi módon tanít.

De hogyan ismerünk meg jobb érzést?
Ha, tegyük fel (mert így van), az életünk minden eseménye és körülménye és résztvevője ahhoz érkezik és igazodik, amit hangoztatunk, azaz amilyen vonzási pontot nevelünk magunkban, akkor nem tudunk jobb érzést okozó gondolatokat, körülményeket, kapcsolatokat vonzani, mint ahogyan érezzük magunkat.
Így nem tudd jobb tapasztalás belépni a valóságunkba, mert még a jobbat sem lehet ránkerőszakolni a szabad akarat világában.

Jobb érzés alatt itt nem az örömöt, boldogságot értem, hanem konkrét létérzeteket, például:

* hogy milyen érzés folyamatos anyagi biztonságban élni
* milyen érzés szerető baráti körben élni
* milyen érzés szerelmes párkapcsolatban élni
* hogy milyen érzés érzelmi biztonságban, szeretetben, elfogadásban élni

Azaz azt, hogy amikor valamilyen témára gondolok, akkor azzal kapcsolatban azonnal jóleső gondolatok indulnak el bennem, mert magasra hangoltam magam ezekben a témákban - ezt értem itt jobb érzések alatt.

Jobb érzés, jobb létérzet csak akkor tud belépni a valóságunkba, a lényünkbe, ha kíváncsiak vagyunk rá. Ha kérjük és várjuk.
Csak belülről nyílhatunk meg a jobb érzésekre, kívülről nem nyitható ebben senki. Amíg belülről nem nyílunk meg rá, addig, ha fel is bukkan egy jobb érzés a környezetünkben, nem fogjuk észlelni, nem fogadjuk be, félreértelmezzük, vagy még haragszunk is rá.

Az első lépés, hogy tudatosítjuk magunkban, hogy vannak olyan jó érzések, amiket még nem ismerünk. Rengeteg ilyen van! És azért élünk, hogy minél többet megismerjünk belőlük.

Azután kérjük, hogy megismerjük őket. Kérdezünk az Univerzumtól, hogy milyen jó érzések vannak, kérjük, hogy éreztessen rá bennünket, mert ennek az életünk a legnagyobb mestere. Kérjük, hogy lássunk rá élő példát vagy álmodjuk meg, majd várjuk a választ, számítsunk rá, figyeljük.

És amikor megismerünk egy jobb érzést, akkor éltessük magunkban, fürdőzzünk benne, elevenítsük fel újra és újra, míg megerősödik.
A fizikai körülményeink pedig reagálni fognak a megváltozott létérzetünkre.

Ez tulajdonképpen az úgynevezett "tudatos teremtés".
Ez magától is végbemehetne, enélkül a "belső gyakorlás" nélkül, ha nem volnának olyan makacs, nagyonis tudatos távoltartási intézkedéseink a fejünkben a jobb érzésekkel szemben.

Nem hisszük el őket, mert már annyiszor csalódtunk. Félünk megismerni azt a még ismeretlen - és esetleg kontrollálhatatlan - önmagunkat, akivé a jobb érzésben válhatnánk. Tartunk tőle, hogy megbolygatja a fennálló rendszert az életünkben, kiszámíthatatlan módokon. Arra figyelünk, ami nem elég jó és ezért azt vonzuk. Haragszunk arra, ami eddig volt. Fenntartjuk az igazságtalanság emlékét és érzetét.

Érzéseket nem lehet tanítani.
Csak megnyílni lehet rájuk, belülről.

Ezért, amikor te ismersz egy jobb érzést, de látod, hogy valaki más olyasmiket tesz, amiken egyértelműen látszik, hogy nem ismer jobb érzést, akkor tudd, hogy semmi más nem változtathat stabilan és jól a helyzetén, csakis az, ha megismer egy jobb érzést. Igaz ez egyéni szinten és világszinten is.
De hogyan mutatod meg neki azt a jobb érzést? Ha nem nyitott rá, mert azt sem tudja, hogy lehetséges?

Azzal semmiképp nem mutatunk meg jobb érzést egy embernek - aki azért tesz valami kellemetlent, mert nem ismer jobb érzést -, ha kiakadunk rajta. Mert akkor a kiakadást éljük a jelenlétében és akkor ezt természetesen ő is így ismeri.

Mindannyian reagálunk arra, amit mások várnak tőlünk, amire mások készülnek tőlünk, amire mások készülnek úgy általában az emberektől. Ezért viselkedünk olyan sokféleképpen, ami néha a magunk számára sem érthető. Született harmonizálódók vagyunk és önkéntelenül hozzáharmonizáljuk magunkat a jelenlévőkhöz. A jelenlévő legdominánsabbakhoz.
Akiket magunk vonzunk az életünkbe, mert ilyen emberekre készülünk. Ha arra vágyunk, hogy másokat tehessünk felelőssé az életünk alakulásáért, akkor olyan embereket vonzunk, akikhez hozzábefoláysolódhatjuk magunkat.

Vagy, gyakorolhatjuk egyedül azt, hogy a saját nemfizikai lényünkhöz harmonizáljuk magunkat és akkor ez mások jelenlétében is megmarad. Ekkor érezzük önazonosnak magunkat. Ettől egyrészt magunkat is jobban érezzük, másrészt meg tudjuk élni az általunk ismert legjobb érzéseket akkor is, amikor a környezetünk nem ezt hozná ki belőlünk, mert nem ismerik ezt.

Az érzékeltetés művészet és ez a módja, az egyetlen emberi módja: élni a jobb érzést.

Ha tehetünk bármit azért, hogy másoknak jobb érzéseket mutassunk, az az, hogy a jelenlétükben megéljük azokat a jobb érzéseket. Akkor is, amikor indokolatlan.
De ha mégis azt választjuk, hogy reagálunk rájuk, akkor semmiképp ne ítéljük el őket azért, mert nem ismernek jobb érzéseket és ezért számunkra érthetetlenül működnek - hiszen mi magunk sem tudtuk megmutatni nekik a jobb érzéseket, pedig ismerjük őket.

Milyen legjobb érzéseket ismersz?
És hogyan ismerted meg a legjobb érzéseket, amiket ismersz?

Császár Erika Mira - Életművész mentor

Inspiráló kérdések

 • Hogyan érzed most magad?
 • Mik a legjobb érzések, amiket ismersz?
 • Hogyan ismerted meg ezeket az érzéseket?
 • Okozott már neked kellemetlen élményeket az, hogy nem értetted, egy szeretted miért éri be olyan kevéssel?
 • Próbáltál már megmutatni egy jobb érzést, jobb létérzetet valakinek? Mennyire sikerült?
 • Mennyire érzed magad nyitottnak most a jobb érzésekre?
 • Amikor valaki számodra kellemetlenül viselkedik, azt hogyan szoktad értelmezni? És hogyan érzed magad attól, ahogyan értelmezed?
 • Mennyire tudod szabadon választottan a saját örömödre megélni a legjobb érzéseidet, akkor is, amikor indokolatlan?
 • Mire inspirál téged ennek az írásnak az olvasása?
 • Ha még egy dolgot feljegyeznél ezzel az írással kapcsolatban, mi lenne az?

Hogyan tovább

Az első alkalom egy egy órás konzultáció, hogy megtapasztald milyen velem az együttműködés az életed átalakításában, azután választhatsz 1 vagy 3 hónapos mentorálást.

Egyszerre párhuzamosan 6 fővel vállalok egyéni mentorálást, első alkalmas konzultációkat pedig a fennmaradó szabad időpontokban.

Kérj információt az aktuálisan foglalható időpontokról itt:

Császár Erika Mira - Mentorálás
 • Fontos a hozzászólásod! ❤️ 

 • A hozzászólás itt a weboldalon a rendszer biztonsági beállításai miatt nem lehetséges, de ha megosztanád velünk, hogy milyen érzéseket és gondolatokat ébresztett benned ez az írás, akkor szeretettel várunk téged a zárt, ingyenes Facebook csoportunkban:
Császár Erika Mira - Az Élet Szerelmesei Facebook csoport
Császár Erika Mira - Életművész mentor

Csodálatos vagy ma is!

Szeretettel,

Császár Erika Mira - Erika Mira
Császár Erika Mira - Meditációk
Császár Erika Mira - Mentorálás
Császár Erika Mira - Az élet szerelmesei Podcast