Barion Pixel

A valós valóság

2022. április 2. | Erika Mira

Császár Erika Mira - A valós valóság

Podcastként is meghallgathatod:

Császár Erika Mira - YouTube
Császár Erika Mira - Spotify

A valóság az, amit a legjobban esik gondolni.

Mert:

A fizikai valóság mindig szubjektív. Egyéni és pillanatnyi.

Az objektív, aktuális valóság nemfizikai. Olyan komplex és sűrű és sokféle, annyira szerteágazó és olyan gyorsan tágul, hogy soha nem fog egy az egyben megnyilvánulni fizikailag.

Hanem mindannyian magunk választhatunk, hogy az objektív valóság végtelen lehetőségeiből mennyit és mit engedünk megnyilvánulni a személyes fizikai valóságunkban.

Azzal választunk, hogy gondolunk rá, készülünk rá, számítunk rá, reagálunk rá, elképzeljük, beleéljük magunkat, átérezzük, előre szeretjük, mielőtt még megnyilvánul. Azaz érzékeljük a valós-ságát. És akkor megnyilvánul.

Ha nem tudunk róla, hogy ez zajlik bennünk, akkor is ezt tesszük, így "teremtjük" a valóságunkat.

A fizikai valóság, a tények, vagyis az, amit úgy nevezünk: "ilyen az élet", nem választható külön az egyéntől, akiből kiindul az adott valóság.

Egy ember valósága nem igaz más emberekre. A valóságaink nagyon eltérők lehetnek.

Manapság sok más ember valóságába látunk bele, és még ha a magunk esetében el is tudjuk már fogadni többnyire, hogy mi teremtjük a valóságunkat, mások esetében könnyű belecsúszni, hogy azt gondoljuk, milyen szerencsétlenek vagy éppen szerencsések.

Gondoltad már úgy, hogy "milyen érdekes kiindulási pontot nevelnek magunkban"? Milyen érzés lenne így gondolni?

Az eredmények mindig megmutatják, hogy ki milyen eredményekre készült. Mire volt cselekvési terve. Milyen képzeletbeli párbeszédeket folytatott le magában. Inkább barátokra vagy inkább ellenségekre készült-e. Mire készült eszközökkel. Mert azt teremti és ezzel teremti.

Csak vonzás van. Nem tudok senki más valóságában teremteni és senki más nem tud az én valóságomban teremteni.

Amikor valaki más valóságáról szerzünk értesülést, a kérdés mindig az, hogy mi az, ami valóban érint belőle bennünket. Van-e vele belső dolgunk, ha egyáltalán nem érint? És hogy akarunk-e súlyosbítani egy esetleges kellemetlen helyzetet azzal, hogy mi is súlyosnak tudjuk.

Mindenről, amiről nekem gondolatom van, a nemfizikai lényemnek is van egy gondolata, vagy inkább egy tudása. Amikor az, amit éppen gondolok, összhangban van azzal, amit a nemfizikai lényem tud, akkor jól érzem magam, amikor pedig eltérnek a gondolataim a nemfizikai lényem tudásaitól, akkor pocsékul érzem magam, így működik a belső navigációs rendszerem.

Amit a nemfizikai lényem tud, az a személyes legjobb valóságom, amit összeteremtettem eddig magamnak. (Nem, mintha szándékosan tenném, vagy lenne ebben bármi érdemem, emberként nem tudunk nem teremteni.) Ez az élettapasztalataim alapján megszületett tudás arról, hogy személyesen nekem mi hogyan a legjobb és a nemfizikai lényem ezt éli és hív fizikai lényként is, hogy hangoljam arra a létérzetre magam, hogy megvalósulhasson a fizikai valóságomban.

A nemfizikai valóságunk folyamatosan frissül, ahogyan újabb tapasztalásokat élünk át, ami azt jelenti, hogy a jelenünk mindig nemfizikai. Csak érezhető, sejthető, elképzelhető, de már valóság.
Hazugság lenne az elmúlóban lévő, korábbi hangoltságaink következményeként kivetülő pillanatnyi fizikai valóságunkat nevezni jelennek, vagy aktuális valóságnak, vagy ténynek.
A fizikai valóság csak komposzt a valós valóságnak.

A valóság az, amit a legjobban esik gondolni.

Császár Erika Mira - Életművész mentor

Inspiráló kérdések

  • Mit gondoltál eddig a valóságról?
  • Milyen érzés volt ezt gondolni?
  • Milyen érzés lenne megengedni magadnak, hogy így gondold: a valóság az, amit a legjobban esik gondolni?
  • Ha ez igaz lenne számodra, milyen gondolatokat gondolnál most az életedről? Mit a legjobb érzés gondolnod az életedről és magadról? 
  • Valóban jó érzés ezeket gondolni?
  • Mennyire ismered azt, hogy milyen a "jó érzés"? El tudod képzelni, hogy lehet jobb érzés annál, amit most ismersz? Milyen lehet az?
  • Mit jegyeznél még fel az olvasottak és a korábbi válaszaid alapján?
Császár Erika Mira - Életművész mentor

Hogyan tovább

Az Önszeretet gyakorlati alapjai mini-tréningeben megmutatok neked egy olyan gyakorlatot, amivel bele tudsz kóstolni egy igazán jó érzésbe: hogy milyen szeretni magadat.

A képre kattintva olvashatsz róla bővebben:

Császár Erika Mira - Az önszeretet gyakorlati alapjai
  • Fontos a hozzászólásod! ❤️ 

  • A hozzászólás itt a weboldalon a rendszer biztonsági beállításai miatt nem lehetséges, de ha megosztanád velünk, hogy milyen érzéseket és gondolatokat ébresztett benned ez az írás, akkor szeretettel várunk téged a zárt, ingyenes Facebook csoportunkban:
Császár Erika Mira - Az Élet Szerelmesei Facebook csoport
Császár Erika Mira - Életművész mentor

Csodálatos vagy ma is!

Szeretettel,

Császár Erika Mira - Erika Mira
Császár Erika Mira - Meditációk
Császár Erika Mira - Mentorálás
Császár Erika Mira - Az élet szerelmesei Podcast