Barion Pixel

A sikeres gondolkodás művészete

2022. április 14. | Erika Mira

Császár Erika Mira - A gondolkodás művészete

Podcastként is meghallgathatod:

Császár Erika Mira - YouTube
Császár Erika Mira - Spotify

Csak egyfajta siker van: a sikeres gondolkodás.
Ebből indul minden más.

És ezt elsősorban most nem úgy értem, hogy sikerben gondolkozunk, hogy a sikerre gondolunk, hogy optimistán gondolunk a jövőre, hanem úgy, hogy sikeresek vagyunk a gondolásban, mint művészetben. A gondolásban, mint sportágban.

Tudtad, hogy a gondolatainkat is vonzzuk, nem csináljuk őket?
A gondolat az első fizikai jeleség, ez az, amikor a nemfizikai energia átlép a fizikaiba (hiszen egy gondolat nagyonis fizikai jellegű hatással tud lenni a testünkre).

A vonzás törvénye, azaz a gravitáció nem engedi, hogy sokkal jobbat gondoljunk, mint amilyeneket többnyire gondolni szoktunk. A vonzás törvénye megerősíti a megszokott gondolkodásmódunkat azzal, hogy olyan tényeket rendez körénk, amik összhangban vannak a gondolkodásunkkal. Amit hiszünk, azzá alakítja a valóságunkat.

Ezért a gondolatainkat megváltoztatni olyan, mint amikor egy űrhajót kilőnek az űrbe - nagyjából ugyanannyi erő és energia kell hozzá.
Nagyon-nagyon, nagyon sok.

(Gondolj bele, amikor optimizmusra bíztatsz egy alapvetően aggódó beállítottságú embert, hogy mit kérsz tőle ilyenkor: a kellemetlenebb gondolatok miatt eleve kevesebb energiája van, és ebből kellene űrrakétát indítania?)

Csak kis lépésekben tudjuk átformálni a gondolkodásunkat, ha a gondolkodásunk fejlesztésével akarjuk elérni az életünk megváltozását.

Van másik út is, vagy együtt is működhet a kettő:

Mindenkinek vannak pillanatok a napjaiban, neked is, amikor elfog egy jó érzés, egy pillanatra elégedettség fut végig rajtad, lenyűgöz egy naplemente, meghatódsz egy kedvességtől, feldobja valaki a napod, vagy felvidít egy kisállat - ezek nem véltelenek, hanem ez az, amikor a nemfizikai lényed mindennél erősebb vonzási pontjára (azaz arra, amit tud az értékességedről és csodálatosságodról) reagál az Univerzum.
És az ilyen.

Amikor ezen kapod magad, akkor élvezd ki ezt a pillanatot. Nyújtsd el. Figyeld meg. Merülj bele egy kicsivel hosszabban. Elevenítsd fel később is. Fürdőzz benne.

A hangoltságunk, a hangulatunk, a hangoztatásunk (rezgésünk) változik, meg, de ez nem a gondolatok általi ön-hangolás, hanem ez az, amikor észreveszed, hogy a nemfizikai lényed behangolt téged magára. Ilyenkor olyan gondolatokat vonzol, amilyeneket a nemfizikai lényed tud, és óóó, azok csodás gondolatok! Sokkal-sokkal nagyobb ugrások a gondolkodásunkban, mint amit kis lépésenként meg tudnánk tenni.

Ötletek, inspirációk, felismerések, amik viszonylag sokkal meghaladják a szokásos gondolatiságunkat - de csak addig, amíg annyira rájuk nem kapunk, hogy többnyire ebben akarunk élni, azért nyitottabbá és figyelmesebbé válunk arra, hogy több és hosszabb ilyen időszakot engedjünk az életünkbe - onnan, ahonnan minden jön: a nemfizikaiból.

El lehet ezt érni meditációval is, de ahogyan írtam, azon kívül is megtörténik minden nap, pillanatokra legalább.

Meditációban annyira lelassítjuk a gondolatainkat (nem kell kikapcsolni őket és nem is igazán lehet), mondjuk azzal, hogy egy halk monoton hangon tartjuk a figyelmünket, hogy visszaáll a természetes rezgésünk és összhangba kerülünk a nemfizikai lényünkkel - és ilyenkor olyan gondolatokat vonzunk, amelyeket ő tud.

Ezeket a gondolatokat értelemszerűen nem kell elhessegetnünk, csak mert a meditáció gondolat-nélküliséget jelent állítólag. Az elcsendesedés úgy egy perc, vagy annyi sem, csak technikai szünet, amíg megváltozik a rezgésünk - és akkor elindul bennünk a nemfizikai lényünk gondolat-árama. De ez nem cél, nem lehet erőltetni, csak hagyni lehet, mert ha célt teszünk a meditációba, akkor bizonyosan nem fogunk meditálni, legfeljebb célirányosabban agyalni. Meditálni a meditálás élvezetéért érdemes.

Ha a meditációban gondolódó gondolatod jól esik, kielégítő, mámoros, felvillanyozó, akkor maradhat. Ha ötlet, akkor érdemes megvalósítani, hogy ebből is megérezd, mennyire végtelenül intelligens belső vezetőd van és mennyire bensőségesen képben van mindennel, amire vágysz és amit megéltél.

És itt a jólesés kapcsán visszatérek arra, hogy a gondolkodásunkat kis lépésekben is tartósan át tudjuk alakítani, és minden nap egy kis lépéssel nagyon messzire tudunk eljutni.
Azt, hogy egy kicsivel jobban eső gondolatot válasszunk, úgy tudjuk megtenni, hogy az érzéseinkre figyelünk: arra, hogy mit esik jól gondolni, és mit esik még jobban gondolni. Az érzéseink árnyalataira figyelünk.

Minden gondolatuk jár valamilyen érzéssel, de nem a gondolatok generálnak bennünk érzéseket, hanem az eltérés okozza az érzéseinket: az eltérés aközött, amit gondolunk éppen, és aközött, amit a nemfizikai lényünk tud. Ez a mi csodálatos beépített Érzelmi Navigációs Rendszerünk. És igen, érzelmi, nem érzeti, nem érzési. Érzelmi.

Innen származnak az érzelmeink: a nemfizikaiból. A biokémiánk már csak következmény.

Minél erősebben vágyunk arra, hogy el tudjunk igazodni az életünkben, annál erősebb következményekkel mutatkoznak meg a különbségek, annál intenzívebben jelez az érzelmi navigációs rendszerünk, annál erősebben szomatizálunk. A kérésünkre válasz ez, mert látni akarunk, tájékozódni akarunk, magunk akarunk hozzáférést a belső vezetésünkhöz.

Egy jól sikerült gondolat nagyon kielégítő tud lenni.
Egy gondolat hordozza a forrása energiáját, a Végtelen Intelligenciát, és ez borzongatóan otthonos és erőt adó bizonyíték az eredetünkre, az örök energia-lény valónkra.

Minden valódi változás egy jól sikerült gondolattal kezdődik.
A sikeres gondolat azután vonzza a magához hasonlókat, és új gondolatiság erősödik meg benned, ami új élményeket vonz - így változik meg az életed stabilan.

Boldog gondolatokat kívánok!

Császár Erika Mira - Életművész mentor

Inspiráló kérdések

  • Mennyire érzed magad sikeresnek a gondolkodásban?
  • Mennyire volt ez eddig fontos Neked? 
  • Mennyire érzed fontosnak most, hogy elolvastad ezt az írást?
  • Milyen tapasztalataid vannak arról, hogy a hangulatod hatással van a gondolkodásmódodra? 
  • Mennyire szokott sikerülni, hogy jobb gondolatot gondolj, és milyen tartósan? 
  • Mire inspirált Téged ennek az írásnak az olvasása? 
  • Van még valami, amit feljegyeznél ezzel kapcsolatban? 

Hogyan tovább

Az első alkalom egy egy órás konzultáció, hogy megtapasztald milyen velem az együttműködés az életed átalakításában, azután választhatsz 1 vagy 3 hónapos mentorálást.

Egyszerre párhuzamosan 6 fővel vállalok egyéni mentorálást, első alkalmas konzultációkat pedig a fennmaradó szabad időpontokban.

Kérj információt az aktuálisan foglalható időpontokról itt:

Császár Erika Mira - Mentorálás
  • Fontos a hozzászólásod! ❤️ 

  • A hozzászólás itt a weboldalon a rendszer biztonsági beállításai miatt nem lehetséges, de ha megosztanád velünk, hogy milyen érzéseket és gondolatokat ébresztett benned ez az írás, akkor szeretettel várunk téged a zárt, ingyenes Facebook csoportunkban:
Császár Erika Mira - Az Élet Szerelmesei Facebook csoport
Császár Erika Mira - Életművész mentor

Csodálatos vagy ma is!

Szeretettel,

Császár Erika Mira - Erika Mira
Császár Erika Mira - Meditációk
Császár Erika Mira - Mentorálás
Császár Erika Mira - Az élet szerelmesei Podcast