Barion Pixel

Miért ragaszkodnak a domináns, nárcisztikus emberek?

2022. május 23. | Erika Mira

Császár Erika Mira - Miért ragaszjodnak a domináns, nárcisztikus emberek

Mert a pozíciójukkal azonosítják magukat, azaz a másokhoz képest kivívott pozíciójuk alapján érzik magukat valakinek.
Ez az identitásuk.

Ezért, ha hozzád képest már kivívtak egy magasabb pozíciót, akkor mindenképp az életükben akarnak tartani, hiszen a pozíciójuk hozzád (és másokhoz) képest létezik csak.
Ha nincsenek mások, akkor ők elveszettnek érzik magukat és az számukra egyenlő a megsemmisüléssel.

Az életükben akarnak tartani és egyben fenn is akarják tartani a magasabb pozíciójukat, tehát ragaszkodnak és lekezelnek egyszerre és folyamatosan.
Ezért van az utánad nyúlás, amikor menni akarsz. Ezért van az, hogy amikor annyira eleged van, hogy mennél, akkor kedvessé válnak, amíg meg nem gondolod magad. Azután ismét le kell, hogy uraljanak, hogy fenntartsák a pozíciójukat.

Számukra ez a pozíció a minden, ez a mozgatórugójuk, ez a vezércsillaguk. Ez az érdekük felülírja a múltat, a jelent és a jövőt, azaz úgy manővereznek az emlékezetükkel, a jelen valóság magyarázásával, és a jövőbeni ígéretekkel, hogy velük is maradj és le is domináljanak egyben.

Az identitás-tudatra való igény az emberben természeténél fogva nagyon erős. Az oxigénre való igényhez tudnám hasonlítani. Ez mindannyiunkra igaz.
Amikor valaki a pozíciójának hiszi magát, az azért van, mert semennyire sincs tisztában azzal, hogy halhatatlan energia-lény korlátlan teremtőerővel. Ez az eredeti identitásunk, még akkor is, amikor elfelejtjük.
Ön-hangolással tudunk teremteni a valóságunkban, ez a teremtés tiszta módja, a könnyű és emberi, szép és felemelő módja.

Aki nem tudja, hogy hogyan teremti ő maga a teljes valóságát, ő megpróbál más embereket manipulálni annak érdekében, hogy minél jobb valóságot teremtsen magának. Azaz csináltasson velük magának.

Azt hiszi, hogy ez az érvényesülés, a boldogság, a siker egyetlen módja. Sőt, az életben maradás egyetlen módja. Tényleg úgy élik meg, hogy az életük múlik rajta.

És ennek az oka nem a neveltetésük, nem a génjeik, nem a pszichés sérüléseik, hanem "csak" az, hogy nem tudják, hogy kik ők, mint emberi lények.

Aki pedig nem akarja tudni, neki nem lehet megtanítani, sehogy.
Aki tudni akarja, neki megmutatja az élet minden módon.
Az ember választhat az eredeti és a pozícionálódó identitás-tudat és működés közül - de valójában csak akkor választhatunk, ha megismertük az eredeti emberi működés édes érzését.

És ez esetben is csak akkor, ha értjük ezt a rendszert, amit megfigyeltem és az Én, a nemfizikai lény online tréningemen  részletesen tanítok azzal együtt, hogy hogyan teremtsünk a fájdalmasak helyett Boldog Emberi Kapcsolatokat.

Mert ez a működés nemcsak az alapvetően domináns, nárcisztikus emberekre igaz, de amikor fáradtabbak vagyunk, nyűgösek, amikor túlingerlődtünk, elegünk van a vágyaink hiányából, akkor még a legtudatosabb szintről is visszaeshetünk ebbe a működésbe, és ez nekünk sokkal fájdalmasabb, mert nagy a különbség és mert ismerünk sokkal jobbat.

Hogyan ne essünk vissza?

A működés ismerete, tisztán látása tudja stabilizálni az eredeti emberi öntudatot és azt a létállapotot, amiben tudatosan tudunk teremteni, azaz engedni tudjuk a vágyaink megvalósulását. Enélkül az ismeret nélkül nem megy.

Azért nem megy enélkül, mert tekintélyszemélyektől tanultuk a gondolkodásmódunkat, így, amikor a vágyaink meghaladják a gondolkodásmódunk kereteit, akkor a régi mentalitásunkat csak a forrásának tekintélyével együtt haladhatjuk meg. Ami nem megy egy szempillantás alatt.
Tartósan ki kell lépjünk az alárendelt pozícióból, akkor is, ha már csak emlék az adott tekintélyszemély.

Értenem kellett, hogy mi miért nem igaz, hogy végleg és gyökerestől elmúljanak a régi korlátozó hiteim - nekem ez vált be.
Az alárendeltség ellentéte nem a fölékerekedés, nem a megharagvás, és nem is valamiféle köztes kiegyezés - hanem az eredeti emberi működés egy egész más dimenzió. Más életszemlélet. Más tudatállapot.

Mivel ez az életterület jelentette a legnagyobb kihívást számomra, én ezzel foglalkoztam a legtöbbet, ezt kutattam, ebben képeztem magam mesterré és ezt tudom megmutatni Neked. Az emberi kapcsolódás Életművész módját.

Az ember működése, még az érzelmi működése is tökéletesen logikus. Aki ismeri ezt a logikát és képes a gyakorlatban élni vele, ő meg tud valósítani mindent, amire az emberi kapcsolataiban vágyik: szerelemben, barátságban, üzletben.

Méghozzá manipuláció, játszmák, kompromisszumok, megalkuvás, harag és önfeláldozás nélkül, szeretettel, öntudatosan és boldogan képes megvalósítani.

A tréninget a képre kattintva éred el.

Szeretettel és felszabadító tudással várlak a belső felületen! ❤️

Császár Erika Mira - Én, a nemfizikai lény Online tréning
Császár Erika Mira - Életművész mentor

Inspiráló kérdések

  • Hogy érzed most magad, az írás elolvasás után?
  • Hogyan gondoltál eddig az ilyen élethelyzetekre a magad esetében, vagy másoknál, akiknél ezt láttad?
  • Hogyan gondolod és látod most?
  • Milyen érzés így látnod?
  • Kaptad már magad azon, hogy inkább hatni próbáltál másokra ahelyett, hogy ön-hangolással alakítottad volna a körülményeket?
  • Milyen érzés lenne tudnod, hogy mindig hatalmadban áll megváltoztatni a körülményeidet belülről kifelé, mások manipulálása, győzködése, befolyásolása nélkül?
  • Mire inspirált Téged ennek az írásnak az olvasása? 
  • Van még valami, amit feljegyeznél ezzel kapcsolatban? 

Hogyan tovább

Az első alkalom egy egy órás konzultáció, hogy megtapasztald milyen velem az együttműködés az életed átalakításában, azután választhatsz 1 vagy 3 hónapos mentorálást.

Egyszerre párhuzamosan 6 fővel vállalok egyéni mentorálást, első alkalmas konzultációkat pedig a fennmaradó szabad időpontokban.

Kérj információt az aktuálisan foglalható időpontokról itt:

Császár Erika Mira - Mentorálás
  • Fontos a hozzászólásod! ❤️ 

  • A hozzászólás itt a weboldalon a rendszer biztonsági beállításai miatt nem lehetséges, de ha megosztanád velünk, hogy milyen érzéseket és gondolatokat ébresztett benned ez az írás, akkor szeretettel várunk téged a zárt, ingyenes Facebook csoportunkban:
Császár Erika Mira - Az Élet Szerelmesei Facebook csoport
Császár Erika Mira - Életművész mentor

Csodálatos vagy ma is!

Szeretettel,

Császár Erika Mira - Erika Mira
Császár Erika Mira - Meditációk
Császár Erika Mira - Mentorálás
Császár Erika Mira - Az élet szerelmesei Podcast